Coaching

Mi is a coaching? Többnyire csak azt tudjuk, hogy manapság mindenki erről beszél és boldog-boldogtalan coachnak mondja magát!

Sokféle meghatározás létezik, de ahogy a folyamat maga sem vegytiszta, így egy matematikai képlettel leírni sem lehet.

Az ICF (International Coach Federation) Magyar tagozatának meghatározása rövid és velős:

„Coaching: A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés egy olyan gondolat-ébresztő, provokáló és kreatív folyamatban, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy szakmai és személyes szempontok alapján a legtöbbet hozza ki önmagából.”

Számomra fontos, hogy ügyfeleimet ki tudjam segíteni egy beragadt élethelyzetből, segíteni nekik újra gondolni és új alapokra helyezni a látásmódjukat, a probléma megközelítését. Erősíteni önismeretüket, támogatni őket, hogy a zavaros helyzetekben is tiszta maradjon az ítélőképességük, szilárd az énképük, de képesek legyenek kilépni az ördögi körből és más nézőpontból is megvizsgálni a helyzetüket. Közösen képesek vagyunk felfedezni rejtett képességeket, fejleszteni a meglévőket és támaszkodni az erősségekre, ahelyett, hogy a negatív gondolatok és az egyre növekvő stressz fogságában vergődnénk. Feltérképezzük a lehetőségeket és felderítjük a megoldási alternatívákat.

Mindezt egy strukturált, transzparens folyamat során, ahol vannak célkitűzések és mindent megteszünk azért, hogy azokat el is érjük. Ez mindkettőnk számára komoly munka (szóval akkor válassz engem, ha kész vagy dolgozni), viszont én gondoskodom a biztonságos, bizalmi légkör megteremtéséről, ezzel csökkentve a nyomást.

Ügyfeleim számára mindíg elérhető vagyok, telefonon, skype-on is szívesen nyújtok támogatást egy-egy szorult helyzetben vagy nagy esemény előtt.

Nem iskolában tanultam a vezetést, hanem 20 éves tapasztalat áll mögöttem, amit szívesen megosztok, akár mentoring, akár tanácsadás (ha igényled) keretében is. Az én coaching folyamataim ilyen szempontból sem vegytiszták, nemcsak kérdezésen alapulnak, hanem rugalmasan a te igényeidhez.

 

 

Executive Coaching

Vezetőnek lenni nem könnyű, de főleg meglehetősen magányos pozíció! Tapasztalatból tudom, különböző bankokban 16 évig voltam felső vezető. Először is, mert úgy érezzük mindenki tőlünk várja a megoldást. A beosztottaink, jó esetben bíznak bennünk és a döntéseinkben; útmutatást várnak, ha elakadnak. A főnökeink/a tulajdonos, jó esetben szintén bíznak bennünk és a döntéseinkben, tőlünk várják, hogy felelősségvállalásunkkal tehermentesítsük őket, és kompetens vezetőként, amit lehet és szabad egyedül oldjunk meg, sőt új javaslatokkal álljunk elő, kivegyük a részünket a stratégiai döntések előkészítésében.

Akkor mi kihez fordulhatunk, ha dilemmánk van, ha megoldhatatlannak látszó problémával szembesülünk, ha tanácstalanok vagyunk?!

Erre a kérdésre persze többféle válasz létezik, de egészen biztos, hogy az egyik leghatékonyabb, a coaching, sőt véleményem szerint felső vezetői  pozícióban mindenkinek járna egy állandó coach!

A coaching mekkája az USA, nemcsak a módszertan maga és annak folyamatos fejlesztése származik onnan, nemcsak a legsikeresebb, legnépszerűbb coach-ok többsége amerikai, de a legsikeresebb amerikai vezetőknek, kivétel nélkül van coach-uk és ezt nem is titkolják: Bill Gates (Microsoft) vagy Eric Schmidt (Google).

Ebben a coaching folyamatban felső vezetőknek/vezetőknek, illetve kiemelt tehetségeknek (high potentials)  nyújtok professzionális támogatást, hogy képesek legyenek fejlődni és a legjobb formájukat hozni, kevesebb stresszel, nagyobb motivációval és több energiával dolgozni.

Én is csaknem 20 évig voltam felső vezető, igazgatósági, ügyvezetőségi tag, nap mint nap hoztam döntéseket a stratégiaiktól a mindennapiakig, sok tapasztalatot gyűjtöttem, szép sikereket értem el és követtem el hibákat. Szívesen megosztom veled is tapasztalataimat.

 

 

 

 

Lendületben egész évben!1 (3 alkalmas egyéni coaching és mentoring)

Ezt a programot idén 2021-ben elindítom egyéni és csoport változatban is (a járvány helyzetre való tekintettel egyenlőre online változatban).

Az egyéni változatban 3 alkalmas coaching keretében vesszük át a helyes célkitűzés alapelveit, a gyakorlatba átültethető módszereit. Már az első órán a ki is próbáljuk, hogyan is működnek ezek.

„Klasszikus” coaching ülés keretében támogatlak, hogy egyéni céljaid kitűzésre, megfogalmazásra, megtervezésre kerüljenek. Az alkalmak időpontját a te kérésednek megfelelően állapítjuk meg.

Megtanítom, hogy milyen apró trükköket tudsz bevetni, ha úgy érzed kifulladtál.

Stressz kezelési technikákat mutatok be, amelyről egy egész listát is kapsz a kezedbe, csak egyszerűen megtanulható és alkalmazható módszerekről van szó, amelyek gyorsan eredményre vezetnek.

A coaching befejeztével 2 alkalommal ingyenes telefonos konzultációt biztosítok, ha mégis valami elakadásod lenne a tanultak alkalmazásában.

A csomag része a „Célkitűzések: kézikönyv a sikerhez” című egyetemi prezentációm is.

Jelentkezni telefonon vagy az edit.sziraki@szirakicoaching.hu email címen.

A csomag ára: 80 ezer forint

 

 

Lendületben egész évben!2 (csoportos coaching, 1 alkalom)

A csoportok minimum 3 fő jelentkezése esetén indulnak és maximum 6 fővel szervezzük őket. Van lehetőség esti és hétvégi csoporthoz csatlakozni (az esemény naptárban megtalálod a dátumokat, amelyek igény esetén bővítésre kerülnek). A 3 órás foglalkozás keretében megtanuljuk a célkitűzések helyes módszereit, feltérképezzük a buktatókat és csoportmunka során át is ültetjük a tanultakat a gyakorlatba.

Itt megtanulhatod a nehézségek leküzdését és azt is, hogyan lendülj tovább.

Aki a tanultak után megfogalmazza és leírja egyéni céljait, azokat elküldi nekem, én segítek azokat pontosítani, megvalósítható formába önteni.

A csomag része 2 negyedórás, ingyenes telefonos konzultáció a csoport ülést követő 2 hónapban, hogy átsegíthesselek az esetleges elakadásokon.

A résztvevők megkapják a „Célkitűzések: kézikönyv a sikerhez” című egyetemi előadásom prezentációját is.

A csomag bevezető ára: 20 ezer forint/fő

 

Vezetésfejlesztés és a "100 napos program"

Frissen kinevezett vezető vagy? Vagy csak most készülsz az előléptetésedre? Esetleg éppen most váltottál munkahelyet?

Van terved hogyan manageld ezt a helyzetet a legjobban? Ha, igen segítek megvalósítani, ha nincs, segítek, hogy legyen! Felkészítelek a várható kihívásokra, támogatlak, hogy képes legyél a legjobbat kihozni magadról, annak ellenére, hogy merőben új körülmények között kell teljesítened és mi tagadás rajtad a világ szeme.

Olyan ez, mint a kormányok első 100 napja, és legalább olyan nehéz is! Ne csináld egyedül, kérj tőlem segítséget.

Management tanácsadás

A szervezet és a folyamatok átláthatósága kulcsfontosságú a hatékony működés szempontjából. A változások managelése, a változások elfogadtatása, miközben fenn kell tartani a napi működés zavartalanságát, nagy feladat.

35 éves pályafutásom alatt számos átszervezésen, összeolvadáson, szétváláson, hatékonysági projekten átestem, sőt vezetőként sokat én magam irányítottam. Tudom hol lehetnek a buktatók, tapasztaltam, hogy mennyire fontos a csapatok meggyőzése, az együttműködés és a szakértelem.

 • Folyamat és szervezet átvilágítás.
 • Támogatás nyújtása az új szervezeti struktúra és a hozzá kapcsolódó folyamatok kidolgozásában.
 • Coaching jellegű támogatás biztosítása (vezetőknek és csapatoknak is) az  emberi tényezők helyes kezelése érdekében.

 

Karrier coaching/Karrier tanácsadás

A siker nem egyenes vonal. Sokkal inkább hasonlít a táncra, nyitottnak kell lenni hozzá a lehetőségekre. (Ariana Huffington)

 • 1,5 órás beszélgetés Sziráki Edit Executive Coach-csal
 • Hol tartasz?
 • Merre tartasz?
 • Hogyan jutsz oda?
 • Kik és mi fog segíteni ebben?

CV – tanácsadás

 • Megtanítalak hogyan hívd fel magadra a figyelmet már az önéletrajzoddal.
 • Tömör, tartalmas, fókuszált.
 • Self Branding: Ki vagy és mit szeretnél megmutatni magadból.

Interjú-technika

 • Éles interjú helyzetek kipróbálása
 • Hogyan mutasd meg magadból a legjobbat.
 • Stílus kívül belül.
 • Mi az, amit muszály és mi az amit soha nem szabad tenni egy interjún?

 

Sziráki Edit

Executive Coach, Vezetésfejlesztés, Management tanácsadás