Editet 2010-ben ismertem meg, és a megközelithetetlen, üzleti területen, a férfiak között is kő keményen helytálló nőtől ha nem is futkosott a hátamon a hideg, de lehetőség szerint mégis messzire elkerültem. Nem, semmi rémisztő nem volt benne, egyszerűen annyira hatalmas eredménynek és egy csodálatra méltó szakmai óriásnak láttam a távolból. Egy nő, kő kemény üzleti területen, ilyen magas pozicióban – semmit sem ismerve személyiségéből, megközeliteni sem mertem. Évekig jártam el naponta tizenötször az üvegfalú irodája előtt, de még a közös tea-konyhában sem mertem megszólitani.  Azt is hallottam, hogy imádja a komolyzenét, a koncerteket. Aztán láttam kisirt szemmel kijönni a mosdóból. Talán ott tört meg a jég, leomlott a fal. Ő is ember, nem félisten, hanem ő is egy nő, aki küzd. Ugyanúgy, mint én, vagy bárki más. Aztán EXCO tagként egy HR által szervezett kávézás alkalmával azt is megtudtam róla, hogy bizony megküzdötte a saját csatáit. Akárcsak én magam. Jobb akart lenni – tett érte. Elvált. Egyedül nevelt két gyereket, és mégis itt van, fent a cég legfelső vezetésében… és lám, neki mégis van magánélete, olvasni is szeret és érdeklik az érdekes emberek, nők, akik szintén elértek valamit, mint Dior és a hozzá hasonlók. Tőlük, belőlük merit, kitartást, új lendületet, példát… Aztán az is kierült, mindemellett HR képzéseken is részt vesz. Na ez már sok volt nekem. HR képzés, egy ilyen vezetőnek – minek? –gondoltam. De igen, igaza lett – és váltott. Mennyire jól tette! A céges HR vezetés felőrölte – ott nem tudott harcolni. Azt láttam, hiába küzd, és ez megviselte. Végül tovább lépett – coach lett, és felajánlotta a segitségét. Az én coachom! J Mennyire szerencséssé tett engem ezzel! Az a rugalmas hozzáállás, és elhivatottság, amivel meg akart fejteni, amivel ki akarta bogozni a szálakat az én fejemben is, hogy támogathasson. Megfejtett, belém látott, és a legjobb témákat és ötleteket hozta kreativan találkozásról találkozásra. Sokat köszönhetek neki. Bár még mindig nehezen adom el magam, és nehezen épitek kapcsolatokat – csak a kapcsolatokért – rengeteget tanultam – magamról, networkingről, a saját értékeim, tulajdonságaim megnevezéséről vagy éppen felfedezéséről. Hihetetlen belső utazás volt, és tart ma is. A nyomai nap mint nap visszaköszönnek, és már nem láthatatlan démonjaimmal küzdök, hanem meg tudom őket nevezni, megszólitani, és folyamatosan dolgozom rajta, hogy én kerekedjek felül rajtuk – a kapott eszközökkel, tanácsokkal, példákkal. Köszönöm, Edit!

Szabó Katalin Pénzügyi és Számviteli Vezető

LETTER OF RECOMMENDATION

I have known Ms. Edit Sziráki for long when she was wearing another hat in in the corporate banking sector working for the Belgians. I remember her as a smiling, reliable, serious person who attracts attention modestly with her professional knowledge. A few years passed and our professional paths crossed eachother: she has earned a reputation as a business coach.

I have been very fortunate to have had the opportunity to work with Ms. Edit Sziráki within my role as a trade counselor and trade office representative of the Belgian Embassy, Budapest as well as our Export and Investment Agency (www.awex.be ; www.wallonia.hu) in Budapest.

Edit Sziráki was my coach for 3 months and I have completed 12 sessions during this period of time once a week.

Edit passionately has set and has driven clear strategy and vision while being adaptable to my needs. She really understood my needs and how to support them and get the best out of them. The course content was excellent and tailor-made,  it was aimed straight at me! Edit is extremely personable, calm, measured and has the ability to connect and build rapport with her client immediately. She has a deep knowledge and understanding of communication skills and she has the ability to effortlessly inject her enthusiasm for the subject when coaching and training others. She has proven invaluable from just a handful of sessions. She is able to cut through to the core issues and to find empowering ways of dealing with difficulty and conflict and at the same time offering plenty of adaptable  solutions to the very specific situations.
These are the qualities that make Edit an excellent Coach. I often use parts of her coaching in both personal and business situations. Her holistic coaching approach have made a big impact on my whole private and professional life!
It was well worth the effort and time to work with her and I would heartily recommend Ms. Edit Sziráki to everybody who would like to develop and push their  bounderies.

 

Edit Ránky Economic and Commercial Attaché Wallonia Export Investment Agency / Brussels Invest & Export / GD Luxembourg – Budapest EMBASSY OF BELGIUM

Egy nagyon emberpróbáló helyzetben találkoztam Edittel. Az első alkalommal szerettem volna elmenekülni a szituációból. Ma már tudom az lett volna a könnyebb, ám valószínűleg ma sok tapasztalattal lennék szegényebb. Edit segítségével lett bátorságom a rögösebb és messzebbre vivő utat választani. Edit barátságos, támogató és következetes hozzáállásával, kitartásával, őszinteségével egy olyan önismereti folyamatban volt részem, amellyel amellett, hogy visszataláltam önmagamhoz és az értékeimhez, rengeteget fejlődtem úgy emberként, mint vezetőként. Köszönöm Neki, hogy elkísért és útitársamul szegődött!

Nemzetközi bank regionális vezetője

Edittel nagyon hatékonyan tudunk együtt dolgozni, ami jelentös szakmai tapasztalatának köszönhetö. Nem kellett hosszú idöt eltölteni azzal, hogy elmagyarázzam, milyen egy multinacionâlis cégnél vezetöként dolgozni, milyen problêmákkal és kihivásokkal szembesülök, mert ezeket Ö is karrierje során megtapasztalta. Szeretem a sokszor egyszerünek tünö kérdéseit, amelyek elkezdenek érlelödni bennem és cselekvésre késztetnek. Nagyon motíváló számomra a vele töltött idö, szeretem a találkozó vêgén a pár mondatos összefoglalóját és hogy nem engedi, hogy elkalandozzak, ösztönöz hogy a lényegre, a megoldandó feladatra koncentráljak. Nagyon köszönöm Editnek, hogy mindig figyelmesen meghallgat és kreatív megközelítésével segít, hogy jobb vezetö lehessek, hogy karrierem kihívásait megoldjam.

Nemzetközi Bank Regionális Vezetője

Editre gondolva a HATÉKONY szó jut először és legtöbbször eszembe. Hatékonyan alkalmazza a tudását, használja a lehetőségeket, látja át a coachee helyzetét és segíti őt kibontakozni. Őszinte, kedves, inspiráló és határozott, így lesz vele a coaching folyamat emberi és célravezető. Edit a coaching során a teljes és őszinte figyelmét adja. Fantasztikus átlátóképességgel rendelkezik. Határozott, céltudatos és őszinte. Maximális hatékonyságra törekszik, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy egy helyzetből a legjobb lehetőséget bontakoztassa ki.

Wéber Klára HR Generalista, Magnet Bank

Sziráki Editet már több mint 20 éve ismerem, de szorosan az elmúlt 10 évben dolgoztunk együtt, ebből kb. 8 évet, mint az Edit beosztottja, középvezetői beosztásban, üzleti terülen. Editnek nagyon jó vezetői képességei vannak, mindig világos, egyértelmű feladatokat, célokat határozott meg, az elvégzett munkával kapcsolatosan mindig figyelt arra, hogy visszajelzést adjon, motiváljon. Kiemelt figyelmet fordított arra is, hogy a munkámhoz, illetve a továbbfejlődésemhez szükséges képzéseket megkapjam, illetve a céljaim (karrierem) eléréséhez tanácsokkal látott el. Ezen tanácsok, magyarázatok mindig egyértelműen megfogalmazottak érthetőek, elérhetőek voltak. Edittel nagyon szerettem együtt dolgozni, mind szakmailag, mind emberileg a mai napig felnézek rá, példaképnek tekintem és remélem még egyszer a jövőben lehetőségünk lesz együtt dolgozni!

Nemzetközi Bank Közép Vezetője

Edittel 18 éve kezdődött az ismeretségünk, amikor csatlakoztam az ország második legnagyobb kereskedelmi bankjához. Együtt dolgoztam vele és közvetlen beosztottjaival is. Bármilyen pozíciót is töltött be, mindig ember maradt, a szó legjobb és legnemesebb értelmében. Odafigyelt a kollégái, beosztottjai szakmai és egyéni fejlődési igényeire. Az ő csapata volt mindig a legösszetartóbb, ott dolgoztak a legkiegyensúlyozottabb és elégedettebb kollégák, mindenkire jutott figyelme és ideje. Ugyanennél a banknál később kiválasztottak egy vezető utánpótlás képző programba, ahová Editet is meghívták mentornak. Titkos szavazással választottak a mentorok és mentoráltak egymás közül „párt” maguknak. Mi Edittel első helyen egymást választottuk és én elmondhatatlanul boldog voltam, hogy ő lett a mentorom. Mindazt a bölcsességet, higgadtságot, realitás érzéket, kiváló vezetői rátermettséget, céltudatosságot, motivációs képességet szerettem volna megtanulni tőle, ami őt jellemezi.Mindig is példaképemként tekintettem rá emberileg és szakmailag egyaránt.

Igazságügyi Minisztérium, projektvezető/középvezető

Edittel egy 5 alkalmas coaching során dolgoztunk együtt, ahol kifejezetten magas színvonalú munka folyt a megbeszélt 5 találkozó során a programban. Pontosan kezdtük a találkozókat, amire Edit felkészülten érkezett. Mindig ráérzett, milyen témával szeretnék foglalkozni, ezt rugalmasan tudta kezelni. Házi feladatot abban az esetben kaptam, amikor annak tényleg volt jelentősége. Edit a coaching folyamatok szakszerű alkalmazása mellett az élettapasztalatait is hitelesen bele tudta csempészni a beszélgetésekbe, helyénvaló történetek megosztásával. A találkozók után küldött emlékeztetői segítettek átgondolni újra a beszélgetéseken elhangzottakat. Sokat tanított a példamutatásával, ahogy a találkozók során velem kommunikált és foglalkozott. A találkozók után nem kifacsarva, hanem ellenkezőleg: magasabb energia szinttel és inspirálódva éreztem magam. Jó döntés volt őt választani és kifejezetten ajánlom projektvezetőknek és vezetőknek egyaránt.

Senior Projektvezető Multinacionális IT Szolgáltató

Edit nyitottsága és figyelme segített abban, hogy jelezni tudtam felé, ha problémám volt, és nem találtam magam az adott munkakörben (addigra már ezt szavak nélkül érezte is…). Megkaptam a bizalmát, amikor a szervezet egy nagyobb átalakulásra készült, amiben régiós szinten támogathattam őt és a csapatát. Mentorként fontosnak tartotta, hogy olyan területen dolgozzak, ahol kibontakozhatok, és szponzorként elősegítette, hogy megkapjam a pozíciót. A közös munka során felkarolta az ötleteimet, és a munkámat értékesnek gondoltam az ő irányítása alatt – ami számomra a legnagyobb személyes motiváció.

Végül, de nem utolsósorban, a bankszektorban ritka üzleti oldalon a női vezető, ezáltal a női példakép. Edit olyan vezető volt, amilyenné szívesen válnék, védelmezte, inspirálta és motiválta a csapatát és engem a legnehezebb szituációkban is.

Kovács Barbara Chief of Staff and Head of Communication BNPP

Edit lelkesen és motiváltan dolgozott és vezetőként mind beosztottjai, mind a felettesei elismerését kivívta. Sok energiát fektetett a regionális stratégia kialakításába, jelenlétével, dinamizmusával és szenvedélyével segítette a BNP Paribas napi működését és hosszútávú törekvéseit.

Vezetésével a Nemzetközi vállalati üzletág jelentős eredményeket ért el és a bank hálózatán belül kiemelkedő megbecsülésre tett szert.

BNP Paribas Magyarország

Sziráki Edit

Executive Coach, Vezetésfejlesztés, Management tanácsadás